TOEGANGS VEILIGHEID

Toegangscontrole. Toegangsmonitoring. Toegangsbeheer.

Ken uw bezoekers. 

TOEGANGSCONTROLE

U bepaalt wie er wanneer toegang krijgt

Gecontroleerde toegang betekent dat elke persoon specifiek toegang wordt verleend via de beheersmodule. Vaak worden hierbij data en tijdstippen ingesteld. De herkenning gebeurt via de elektronische identiteit; hiertoe bieden we verschillende technologieën.  

TOEGANGSMONITORING

Vrije toegang mits registratie voor vrijwel iedereen

Ongecontroleerde toegang (monitoring) betekent dat bijna elke bezoeker toegang krijgt. Bijna elke bezoeker; want vaak worden de gegevens van de elektronische identiteit geregistreerd en eventueel tegenover een 'short-list' van mensen die geen toegang hebben gehouden om deze eruit te filteren.

TOEGANGSBEHEER

Eenvoudig, centraal en snel beheer

Ken uw bezoekers. 
Weet wie in welke zone van uw terrein of gebouw aanwezig is. 
Geef medewerkers of bezoekers slechts toegang tot bepaalde ruimtes.
Verhoog de veiligheid. 

Toepassingen

Enkele voorbeelden hoe deze technologie kan worden toegepast. 

Containerpark

De meest gekende toepassing waar de elektronische identiteitskaart gebruikt wordt, is het containerpark.
Hier gaat de slagboom enkel open voor wie z'n domicilie adres heeft in de gemeente. Deze vorm van toegangscontrole wordt ook gebruikt voor tal van andere toepassigen.

Parking Klanten

U stelt uw parkeergelegenheid ter beschikking van klanten, of dat hoopt u tenminste. Met de elektronische identiteitskaart weet u wie er op uw parking parkeert. Onze kaartlezers kunnen gekoppeld worden aan slagbomen, hekkens en poorten en ook aan het B2B2C CRM.

bedrijfsrestaurants

Omwille van de veiligheid in grote gebouwen, zoals kantoorgebouwen met bedrijfsrestaurant of restaurants op de bovenste verdieping van een hoog gebouw, is het aangewezen om de bezoekers zowel bij het binnenkomen als het buitengaan te registeren. 

Kinderopvang

Wil u ouders toch toegang verlenen en expliciet weten wie de kindjes komt afhalen, dan vraagt u in alle eenvoud een registratie met de elektronische identiteitskaart. Kinderen verblijven in een gecontroleerde omgeving met gecontroleerde toegang zonder dat u badges moet uitdelen aan ouders.

Sportterrein  met kantine

Wie is er op het terrein, in de kantine aanwezig? Meestal is sport een feest, maar je wil holigans vermijden. De elektronische identiteitskaart is het registratie-middel bij uitstek om bezoekers volgens domicilie toegang te geven tot sportterreinen, het zwembad, kleedkamers, ... . 

Fitness

Door middel van tijdsregistratie met eID is het mogelijk om automatisch te registreren hoe lang uw klanten zich in de fitness uitleven. Deze informatie kan gekoppeld worden aan uw ledenbeheer zodat ze enkel betalen voor de uren dat ze effectief fitnessen en voor toegang tot de parking.

Afhaal

Wil u echt weten wie de goederen van uw klanten komt ophalen ? Laat de persoon aan de balie zich identificeren met zijn/haar EID. Deze persoonsgegevens worden dan gekoppeld aan het programma waarmee u de afhalingen en bestellingen beheerd.

Gemengde bedrijvenzone

Een bedrijvenzone met hoofdingang kan beveiligd worden met eID. De zaakvoerders van al die bedrijven weten met zekerheid wie er zich in de KMO-zone aanmeldt. Er kan ook met een onthaal gewerkt worden. Enkel bevoegden kunnen met hun eID verder een of meerdere gebouw(en) binnen. 

Onbewaakte fiestenstalling

Bij diefstal van een fiets in een onbewaakte fietsenstalling, kan u op een bewakingscamera wel zien wie een fiets kwam stelen. Maar zonder identiteit van de dief blijft het delict meestal zonder gevolg. Toegangscontrole met eID schrikt dieven af. 

Nachtelijk afhaal

Als pita zaak, frituur, afhaal pizzeria, doet u soms 's nachts open voor klanten en dat gebeurt op het zicht. Vraag uw bezoeker om zich ècht te legitimeren vooraleer toegang te geven. U verhoogt de veiligheid doordat de bezoeker zich dient te identificeren met z'n eID. 

Autonome kluis/Pick-up

U hoeft niet nodeloos thuis of op kantoor te blijven omdat die ene klant nog zijn goederen moet komen afhalen. Geef uw klant toegang tot uw (nacht-)kluis zodat hij/zij de goederen kan komen afhalen op het tijdstip dat hem/haar het best uitkomt. Veel toepassingen met e-commerce.

Self-servicing

U geeft uw klanten toegang tot een self-service ruimte zodat permanentie niet meer nodig is : copy-center, zonnebank-center, wasserette, restaurant-buffet, carwash, etc. Automatische bezoekersregsitratie met de eID is een uitmuntende oplossing voor self servicing.

Voordelen

Deze oplossing biedt vele, belangrijke voordelen

Eenvoudig

Installatie en gebruik zijn makkelijk. Plug & play. Geen dagenlange opleidingen. Toch beschikt u over alle nodige functionaliteiten.

Vlot registreren

Via de eID is snel, digitaal informatie beschikbaar. Manuele pre-registratie voor nieuwe bezoekers wordt zelfs overbodig.

Persoonlijk ID

Iedereen in België beschikt over een elektronische identiteitskaart. Een persoon zal zijn eID niet zo snel uitlenen aan derden.

Universeel

IP-based toegangscontrole systeem dat u aansluit op een netwerk. Al wat u nodig heeft is netwerkkabel en een stopcontact.

Stabiel

We gebruiken een slimme en onafhankelijke kaartlezer. Maw. onze kaartlezers zijn niet afhankelijk van een server en bijzonder robuust.

Betaalbaar

Geen servers of centrales, geen speciale bekabeling, geen omvormers en geen zware licentiekosten ; kortom budgetvriendelijk.

Inbraakveilig

Geen zichtbare schroeven en solide staal beschermen de kaartlezers ; Vandalisme-bestendig èn inbraak-veilig. Ook modellen geschikt om outdoor te gebruiken evenals modellen voor indoor gebruik.

Extern Beheer

U beheert uw toegang via een hoogbeveiligde webtoepassing. Maw. altijd en overal toegang tot uw software. Ook beheer door meerdere personen mogelijk, met verschillende rechten.

Schaalbaar

Ongelimiteerd aantal kaartlezers, ongelimiteerd aantal bezoekers, ongelimiteerde kabellengtes, ongelimiteerd aantal beheerders, ongelimiteerd aantal zones, ongelimiteerd piek-gebruik, etc..

Functie Monitoring

Monitoring is een van de meest gebruikte en unieke functies. Om binnen te gaan als bezoeker wordt de eID in de lezer geplaatst. Een seconde later groen licht en kan u het gebouw of de locatie betreden.

Monitoring met blacklist

Monitoring met controle is een alternatief. Dit werkt zoals monitoring, alleen kan aan bepaalde specifieke personen de toegang geweigerd worden, omdat u dit via het systeem bepaald hebt.

Voorwaardelijke toegang

Ouder dan 18 jaar, gedomiciliëerd in een bepaalde gemeente, enkel mannen, enkel vrouwen,  ... met de elektronische identiteitskaart geeft u toegang op verschillende manieren volgens verschillende filters. 

combineerbaar met camera bewaking

inclusief bewegingsdetectie, gezichtsherkenning, smartphone app, alarm activering via app, enz. vraag info!

Interesse in effectief toegangsbeheer?

Interesse? Neem contact op, vul dit formulier in, of bel: +32 50 950 951